Blogs

Stenen ontladen en opladen

Created with Sketch.

Edelstenen ontladen, opladen en reinigen, hoe zit dat nou? 

Op FB zien wij vaak de vraag voorbijkomen over het ontladen en opladen van je edelstenen. Zo zou je je stenen kunnen opladen in zonlicht of maanlicht, ontladen onder stromend water of je stenen op hematiet steentjes leggen en vervolgens je stenen op bergkristal steentjes leggen om weer op te laden en dat minstens 24 uur. 

Wat wij denken? Edelstenen hoef je niet op te laden. Het is tenslotte geen duracell batterijtje. De stenen zijn miljoenen jaren oud en hebben allemaal een eigen trilling. Al die jaren al. Die verandert NOOIT. Niet door water, niet door zonlicht of maanlicht en ook niet wanneer je een steen 24 uur op bergkristal of hematiet legt en ook niet door de mens.
 
Heb je toch het gevoel dat je je stenen wilt reinigen? Dat kan zeker! Een steen heeft namelijk een energieveld om zich heen, net als wij mensen. En dáár kan energie aan blijven kleven die je als niet prettig kunt ervaren. Zo lopen wij wel eens op edelsteenbeurzen en voelen de stenen ‘stoffig’ dit is dan een bepaalde energie die aan de stenen kleeft en die kun je uiteraard wel reinigen. Gebruik daar dan een fijne wierook, witte salie of palo santo voor. Wij gebruiken meestal palo santo, dus inderdaad, wij reinigen zeker onze stenen!
Maar ontladen en opladen is dus niet nodig. En een uitspraak waar wij het helemaal mee eens zijn, heb vertrouwen in de energie van je stenen! 

De Gouden Driehoek

Created with Sketch.

De Gouden driehoek. Je hebt er vast wel eens van gehoord maar wat is het nou eigenlijk? Edelstenen hebben een eigen energie. Stenen kunnen elkaar versterken maar ook tegenwerken.
De Gouden driehoek is een combinatie van 3 stenen, bergkristal, rozenkwarts en amethist.
De combinatie van deze 3 stenen is een heel prettige combinatie doordat ze hun energie verbinden en elkaar versterken. 
De energie van de Gouden driehoek zuivert de energie in de ruimte. Ze brengen balans, liefde, rust, inzicht en harmonie écht een gouden combinatie dus!
 
 Je kunt de Gouden driehoek op meerdere manieren gebruiken. Je kunt de stenen in je woonkamer leggen maar ook op de slaapkamer en kinderkamer zijn deze stenen heel fijn. Amethist zorgt namelijk ook voor een goede nachtrust.
Wanneer je de Gouden driehoek in je woonkamer wilt leggen kies dan voor  grotere stenen want, hoe groter de stenen zijn, hoe groter hun energie veld is. 

Dan kun je de stenen ook gewoon bij je dragen. Aan een ketting, of in je zak bijvoorbeeld.
De Gouden driehoek zal je dan gedurende de dag ondersteunen in balans, harmonie en zal inzicht geven. 

De Gouden driehoek kun je ook gebruiken in edelsteenwater. Wil je meer weten over edelsteenwater? Kijk dan even bij de blog die we over edelsteenwater hebben geschreven. 

Edelsteen water

Created with Sketch.

Edelsteen water. Wat is het, en hoe werkt het? 

Water kan informatie opslaan. Er zijn experimenten op internet te vinden waarbij ze bijvoorbeeld in een heel koude omgeving foto’s maken van ijskristallen waarvan het water is blootgesteld aan verschillende omstandigheden, zoals geluid, muziek en spraak, en beelden. Door de foto’s werd ontdekt dat deze omstandigheden echt invloed hadden op het water. 

Bij edelsteenwater werkt het eigenlijk precies zo.
Wanneer je een edelsteen in water legt, komen de energie én de sporenelementen uit de steen in het water terecht. Door het edelsteenwater te drinken kan dit een helende werking hebben op je lichaam. 

Maar, let goed op! Edelsteen water is niet iets wat je zomaar kunt maken of gebruiken. Bedenk goed welke stenen je wilt gebruiken en let op de combinaties die je maakt. Je kunt best edelstenen mixen maar zorg dat je weet welke stenen bij elkaar passen. Weet je dit niet? Kies dan liever voor één steen.
Veel edelstenen zijn giftig en absoluut niet te gebruiken om edelsteenwater mee te maken op een directe manier. Gelukkig zijn er meerdere manieren om edelsteen water te maken. 


De directe manier: 

Op de directe manier leg je de stenen in een kan (het liefst van glas) met water waar je gedurende de dag een glas van drinkt. Door er steeds weer vers water bij te doen maak je weer gebruik van het kopiërend vermogen van het water. Kies hierbij liever voor getrommelde stenen zodat er geen splinters in je water terecht komen en zorg dat de stenen schoon zijn. 


Dan heb je nog de in-directe manier: 

Wanneer je niet weet of een steen giftige stoffen bevat maar je er toch graag edelsteenwater mee wil maken, dan is dit een goede manier.
Ook hier maak je gebruik van een kan van glas die je vult met water. Zet de kan dan in een glazen schaal en leg tegen de kan de edelstenen die je wilt gebruiken. Ook op deze manier slaat het water de informatie op van de edelstenen en is je water veilig om te drinken. Start met een glaasje per dag en voel in de dagen of het water iets met je doet. 


Edelsteenwater gebruik je ter ondersteuning, en vervangen nooit een arts. 

De zomerzonnewende

Created with Sketch.

 

Rond 21 Juni vind de zomerzonnewende plaats. Ook wel midzomer en Litha genoemd.
Dag en nacht zijn even lang, de zonkracht is op zijn sterkst en hoogst en hierna zullen de dagen elke dag weer een beetje korter worden tot midwinter rond 21 december. 


De zomerzonnewende is een feest waar we de zonkracht vieren, er is veel energie en de natuur is in volle groei. Een seizoensfeest van overvloed, vuur, voorspoed, positiviteit en groei. 

Elk seizoen geeft een nieuwe mogelijkheid tot groei. Om dingen voor jezelf uit te werken bijvoorbeeld. In de zomer is de natuur op een hoogtepunt en je mag nu even stilstaan bij de successen die je hebt behaald de afgelopen tijd. Je mag daarvan genieten en er dankbaar voor zijn.
Er blijft natuurlijk ook ruimte voor groei. Heb je nog doelen die je graag zou willen behalen dit jaar? Wat wil je nog doen? 


Edelstenen
Er zijn verschillende edelstenen die passen bij de zomerzonnewende. Deze stenen dragen de energie van de zon in zich of de energie van dit seizoen. 
- Tijgeroog
- Granaat
- Gele toermalijn
- Carneool
- Heldere kwarts
- Citrien
- Kattenoog
- Zonnesteen 


Kleuren
De kleuren die passen bij dit seizoensfeest zijn de kleuren die je doen denken aan de zon en aan de zomer.
- Geel
- Oranje
- Goud 


 Sacred Space/ Seizoentafel
 
Sinds kort zijn wij ook begonnen met een seizoentafel voor de kinderen. Op deze manier maken wij de jongens op een speelse wijze bewust van de veranderingen van de natuur. 
Ze mogen met de spulletjes spelen, ze mogen het aanpassen en gevonden “schatten” mogen ze toevoegen. Zo wordt het heel eigen. 
Op deze ‘tafel’ (bij ons een hoek van de vensterbank) staan allerlei spulletjes die te maken hebben met het seizoen. Nu dus de zomer. Je kunt hier alles voor bedenken wat jíj en of de kinderen bij dit seizoen vinden passen.
Het antroposofische merk Grimms heeft heel leuk speelgoed van hout en een jaarring waar je ook stekers voor kunt kopen in alle seizoenen. Dit is een leuk item voor de seizoentafel!
Denk bijvoorbeeld ook aan bloemen, (zonnebloemen en lavendel zijn onze favoriet in de zomer), edelstenen, vilt poppetjes, een kaart in het thema van de zomer, diertjes, schelpen, strand, zon, en er zijn ook prachtige zijde doeken in allerlei kleuren die je kunt matchen bij het seizoen.
Maak er vooral jullie eigen fijne plekje van! 

Ik (Debbie) heb in onze woonkamer ook een eigen stukje Sacred Space. Een plank in onze kast waar mijn mooiste boeken, stenen en herinneringen staan. 
Per seizoen pas ik hier iets aan wat past bij het feest of seizoen. 
We zetten mooie zonnebloemen op tafel en soms maak ik nog een mooie schaal met kaarsen, strandzand en schelpen. Zo kun je ook zonder kinderen de zomer in huis halen.


Wat kun je doen om de zomerzonnewende te vieren? 

Er is veel wat je zou kunnen doen om de zomerzonnewende te vieren en de zon te eren. Hieronder staat wat inspiratie wat je zou kunnen doen. Kijk en kies vooral wat je zelf leuk vindt en pas dingen aan als dit beter voor je voelt. 

-          Vuur is het sterkste element tijdens de zomerzonnewende. Maak dus lekker een kampvuur! Wanneer het weer buiten tegenvalt kun je altijd een aantal kaarsjes branden om de zon te eren. 

-          Ga naar buiten! Naar het bos, naar het strand, ga picknicken. Geniet van de natuur en de zon. Voel de zon op je huid en voel wat het met je doet en de energie die je ervan krijgt. 

-          Kruidenwis maken 

-          Wij bakken vaak pannenkoeken tijdens de zomerzonnewende! Een pannenkoek heeft de vorm van de zon ;) leuk voor de kinderen. 

-          Dit is een idee dat we hebben overgenomen van Lunadea. Op het strand een wens schrijven in het zand en laten meevoeren door de zee. 

-          Versier je huis, je Sacred Space, je altaar, je seizoentafel met alles dat met de zon te maken heeft. 

-          Vul je huis met zonnebloemen en lavendel.

Wat je ook gaat doen vandaag, we hopen dat je vooral plezier hebt, kunt genieten en de warmte van de zon kunt voelen. 


Veel liefs Debbie 

 

 

 

De herfst-equinox

Created with Sketch.

 

Herfst equinox 

21 september, de start van de herfst! Dag en nacht duren weer even lang, het hoogtepunt van het oogstseizoen en absoluut mijn (Debbie) lievelingsseizoen.
Ik hou van de kleuren en de geuren van de herfst. 
De frisheid in de ochtend maar vaak nog de heerlijke middagen. We gaan weer meer binnen en de kaarsjes kunnen weer aan. Het is de tijd van knusheid en gezelligheid maar ook het moment om weer even de balans op te maken. 


Elk seizoen heeft een mogelijkheid om te groeien, om dingen voor jezelf uit te werken. De herfst is het moment om uit te zoeken wat jij zelf al kunt oogsten. 
Wat heb je de afgelopen maanden gezaaid, hard aan gewerkt en werpt nu zijn vruchten af?

De herfst is de tijd om los te laten wat je niet meer nodig hebt of wat jou tegenhoudt. De bomen laten hun bladeren los in de herfst want in de winter zouden de takken te zwaar worden met sneeuw, regen en ijs en zouden hun takken breken. Loslaten maakt vrij en maakt dat je daarna weer verder kunt.
Welke ballast mag jij loslaten, wat heb je niet meer nodig?
Je zult merken dat wanneer je wat meer in het ritme van de seizoenen leeft je nu al wat meer naar ‘binnen’ gaat keren. De herfst geeft je de tijd en ruimte om je ziel te voeden door een fijn boek te lezen bijvoorbeeld, te mediteren of door creatief bezig te zijn. 


Edelstenen 

Ook bij dit seizoen (feest) hebben we uitgezocht welke stenen wij vinden passen bij de herfst. 


-          Tijgeroog helpt bij het afvoeren van afvalstoffen in het bloed, bijvoorbeeld wanneer je verkouden bent. Bij verkoudheid of keelpijn kan tijgeroog klachten aan de luchtwegen verlichten. 

-          Rookkwarts helpt ontspannen maar is ook echt een steen voor verandering. Rookkwarts helpt oude patronen te doorbreken en het verleden los te laten. 
Rookkwarts kan je helpen je verbinding met de aarde te versterken. 

-         Zonnesteen helpt klachten als somberheid en psychische klachten door een tekort aan zonlicht tegen te gaan en verbindt je met de energie en de kracht van het Universum. 

-          Bergkristal is een steen die jou reinigt, zuivert en versterkt.
De steen versterkt het zelfhelend vermogen van je lichaam én versterkt de werking van andere stenen. 

-          Citrien is een steen met een zonnige en verwarmende energie. Ze geeft energie en levensvreugde wat dit een fijne steen maakt wanneer je last hebt van (winter)depressies. 

-          Oceaan jaspis heeft een ontgiftende werking en daarnaast helpt oceaan jaspis je immuunsysteem te ondersteunen en dus fijn om bij je te dragen wanneer je verkouden wordt 

 

 

Kleuren 

De kleuren die passen bij de herfst zijn (zoals ik laatst zo mooi ergens las) de zonnekleuren. Denk aan geel, rood, oranje maar ook groen en bruin passen bij dit seizoen. 

 

Sacred space/seizoentafel
 
De spullen voor de zomer mogen weer worden op geruimd en dan is het tijd voor herfst!
Het is tijd voor paddenstoelen, pompoenen, kastanjes, hazelnoten, kabouters, dennenappels, eikels, eekhoorntjes en egels.
Denk vooral aan de dingen die jij zelf vind passen bij de herfst en plaats die op je seizoentafel of sacred space. 
Ga op pad in het bos om de mooiste spulletjes te zoeken en creëer daarmee een fijne herfstsfeer in huis.
Gebruik ook de kleuren van de herfst om de herfst in je huis nog meer zichtbaar te maken.
Hou je niet van een sacred space of seizoentafel? Er zijn hele leuke raamstickers te koop met allerlei thema’s en natuurlijk ook met een herfstthema. Zo breng je toch een beetje herfst in huis. 

 

Inspiratie om de herfst te vieren. 

Er zijn ontzettend veel leuke dingen om te doen tijdens de herfst equinox. Kijk en voel vooral wat jij leuk vindt en gebruik je eigen creativiteit. 

-          Najaar schoonmaak. Letterlijk je huis schoonmaken. Ruim op wat je niet meer nodig hebt zodat je opgeruimd de donkere helft van het jaar in gaat. (ik heb dit opruim gevoel vaak tussen de zomerzonnewende en de herfst equinox in. Ook dit is helemaal prima. Volg jouw gevoel. Maak het je eigen.) 

-          Een herfstwandeling door het bos is heerlijk om nu te doen. Geniet van de kleuren. De geuren en ga op zoek naar mooie spulletjes voor je seizoentafel. 

-          De seizoentafel omtoveren tot een herfst wereld. 

-          Jam maken. Pluk je eigen fruit voor dat extra vleugje magie.

-          Wanneer er een appelboomgaard in de buurt is ga dan zelf je appels plukken. Ook een aanrader met kinderen en ga daarna je eigen appeltaart bakken. Appels horen bij de herfst en wat is nou een feest zonder taart? Of een appelcake, of appelflappen? 

-          Zoek mooie blaadjes, droog deze en maak er een mooie slinger van en hang de slinger op een mooi plekje. 

-          Doe een loslaat ritueel. Loslaten is zo belangrijk. Zoals ik al eerder schreef maakt loslaten je vrij en het zorgt dat je weer verder kunt en ruimte hebt voor nieuwe dingen. Laat alle ballast waar je last van draagt los. 

 

Loslaat ritueel 

Verzamel: 

-          Een vuurvaste schaal 

-          Papier 

-          Een pen of potlood om te schrijven 

-          Pak het bijgeleverde papiertje, potloodje en het kleine keteltje erbij. 

-          Bedenk wat je graag zou willen loslaten en niet meer met je mee wilt dragen.  Schrijf dit op het briefje wat je bij het loslaatritueel vindt. 
 Gelukt? 
 Verbrandt dit briefje dan in het keteltje en laat los.
 
Wist je dat door met de hand op te schrijven wat je graag zou willen loslaten,  je letterlijk van je af schrijft? 


Liever niet verbranden? Je kunt je briefje ook laten meenemen door de wind of verscheuren en weggooien. 


Maak vooral plezier en geniet van wat je aan het doen bent. Je bent je meer en meer aan het verbinden met de natuur. Hoe tof is dat?! 


Liefs Debbie 

Samhain

Created with Sketch.

31 oktober vieren we Samhain oftewel Halloween!

Maar wij vieren geen Halloween door veel te griezelen en bangmakerij hoor.

Wist je dat dit eigenlijk een feest zoals oud en nieuw is? Het is het Keltisch nieuwjaar. De Keltische kalender begon namelijk op 1 November. 

Het is een feest waar de “sluiers’’ tussen de werelden (de werelden van de levenden en de wereld van de doden) het dunst is en dat betekende dat de doden makkelijker terug naar de aarde konden komen maar dus ook boze geesten. Pompoenen werden vroeger uitgehold en er werden lantaarns van gemaakt. Met Halloween werden deze bij de voordeur neergezet om boze geesten buiten de deur te houden.

Het is een feest waar familie en vrienden bij elkaar komen om overleden dierbaren te herdenken en te eren.

Wij vieren dit feest op onze eigen manier. Overal plukken wij ideeën en inspiratie vandaan en maken hier ons eigen magische dag van. Doe vooral wat goed voelt voor jou en maak de feesten eigen. Maak je eigen tradities of volg een van de vele rituelen die er zijn.
 
 Wat je kunt doen met Samhain/Halloween:
 (Wij zijn een jong gezin en onze activiteiten zijn hierop bedacht. Ook voor gezinnen zonder kinderen of met oudere kinderen kun je de activiteiten goed gebruiken en/of aanpassen)

-          Pompoenen uithollen. Wel een werkje maar met een super leuk resultaat! 

-          Zelf pompoensoep maken.

-          Griezelkoekjes of cakejes bakken.

-          Versier je huis met pompoenen en herfstbladeren.

-          Overleden dierbaren herdenken. Wij branden s‘ avonds voor elke dierbare in ons leven die overleden is een kaarsje. Ook huisdieren betrekken we hierbij. We gebruiken hier taartkaarsjes voor, deze branden niet zo lang. Sta even stil bij hun leven en wat deze mensen voor je betekent hebben.

-          Maak een voorouder altaar. Bij Samhain sta je stil bij het leven, de dood en bij overleden dierbaren. Je kunt hiervoor een altaar maken. Verzamel van alles wat met leven en dood te maken heeft en maak er een mooi plekje van. Zet er bijvoorbeeld ook foto’s bij van overleden dierbaren, leg er bloemen bij en edelstenen.

-          Versier je huis in Samhain of Halloween. Wij doen dit door pompoenen bij de voordeur te leggen, hebben een “vriendelijke” slinger hangen en gebruiken raamstickers. Bij de start van de herfst plakken we raamstickers op het raam. Grachtenhuisjes en decoratie die wisselen in herfst, winter, sint, kerst en dus ook Halloween, denk aan, pompoenen, vleermuisjes, vriendelijke spookjes, een zwarte kat en een heks die vliegt op een bezemsteel.

-          De tijd van bescherming en zuivering. Dit is een goede tijd om je huis te zuiveren met salie. Zo kun je alle negatieve energie uit je huis halen. Gebruik je intentie en gedachten om je huis na het reinigen weer te vullen met positieve energie.

Voor ons is Samhain dus geen feest van angst of griezelen of bang zijn voor de dood.
We voelen de energie die in de lucht hangt met Samhain en herdenken onze dierbaren en staan stil bij hun leven, vieren hun leven weer even.

 

De stenen die bij Samhain passen:

-          Carneool

-          Zwarte toermalijn

-          Zwarte maansteen

-          Rookkwarts

-          Robijn

-          Granaat

-          Hematiet

-          Tijgeroog 

-          Pyriet 


De kleuren die bij Samhain passen zijn de laatste herfstkleuren: 

-          Diepe goudtinten

-          Rood

-          Oranje 

-          Donkerbruin

-          groen

 

Wist je dat wij Eaywin bij de KVK hebben ingeschreven op 31 oktober? Een nieuw jaar. Een nieuwe magische start!


Geniet van de energie van Samhain en maak er een magische dag van!

Liefs van ons.

Midwinter

Created with Sketch.

Rond 21 december beweegt de natuur zich van herfst naar winter. 
Een magische dag want het is de kortste dag van het jaar!  Na deze dag zullen de dagen langzaam elke dag een beetje langer licht zijn en al laat de natuur de winter zien (verstilling, winterslaap en lijkt alles dood) toch gaan we vanaf nu de lichte helft van het jaar in. 


Bewust stil staan bij de winter en de andere seizoenen geeft je meer verbinding met de natuur en daarmee meer verbinding met jezelf. 
Regen en sneeuw kun je bijvoorbeeld zien als een reiniging van wat je in de herfst hebt mogen los laten. 
 
Een beetje tegenstrijdig  is het wel, met alle feestdagen in de laatste weken van december zijn we juist druk en het gevoel van bezinning, zelfreflectie en rust, waar deze wintermaanden eigenlijk voor staan gaan we voorbij. Probeer heel bewust tijd en ruimte te maken voor jezelf waarin je niets moet zodat je naar binnen kunt keren. Juist door even stil te gaan staan bij wie je bent en wat er echt toe doet, krijgt jouw ziel de ruimte om zich weer te laten zien je kunt nieuwe inzichten krijgen. Net als in de natuur, er is weinig zichtbaar van de buitenkant maar diep in de grond zijn de zaden en bloembollen zich aan het voorbereiden op de lente. Waar ben je dankbaar voor dit afgelopen jaar en welke lessen heb je mogen leren? Je mag ook je intenties zetten (zaadjes planten) voor het nieuwe jaar, wat wil je meenemen het nieuwe jaar in en wat wil je laten groeien? 


Met dit natuurfeest vieren we de terugkeer van de kracht van de zon en het licht! 


Wat kun je doen om midwinter te vieren? 

-          Versier je huis met groenblijvers. Dan kun je denken aan, hulst, spar, den en maretak. (Denk aan de kerstboom!) Kerstmis heeft veel overeenkomsten met het natuurfeest van midwinter. 

-          Maak een krans met groenblijvers en versier deze met natuurlijke materialen zoals dennenappels, plakjes sinaasappel, gedroogde plakjes appel en bundeltjes met kaneelstokjes. 

-          Lichtjes! Wij houden echt van (kerst)lichtjes. Ook dit is een manier om de terugkeer van het licht te symboliseren. (lichtjes in de boom) 

-          Kaarsenmagie. Maak je eigen kaarsen en kerf daar een wens of intentie in. Brandt de kaars maar. Ook dit is een manier om te terugkeer van de zon te vieren.
 Kinderen in huis? Geef elk kind een eigen kaars en laat ze deze versieren met plakjes was. Zo maken ze zelf hun prachtige midwinter kaars! 

-          Rond deze tijd worden er ook lichtjes wandelingen georganiseerd. Kijk eens of er bij jou in de buurt zo een leuke wandeling wordt georganiseerd. 

-          Heb je wel eens gehoord van wichtelen? Dit zie je veel in Scandinavische landen. Het wichtelmannetje is een soort kleine huiskabouter die je niet hoort of ziet. Eigenlijk begin je deze traditie op 11 november. Je kunt dan loodjes trekken met elkaar en voor de persoon die op jouw loodje staat ga jewichtelen. Je kunt dan stiekem kleine klusjes doen voor de ander of kleine (zelfgemaakte) cadeautjes verstoppen. Pas met kerst vertel je wie er op jouw loodje stond. Je kunt ook zonder loodjes wichtelen. Gebruik of maak dan een klein wichtelmannetje. (denk aan een soort kabouter) Wanneer je hebt gewichteld laat je je wichtelmannetje achter. De gene die het wichtelmannetje weer vindt, mag dan gaan wichtelen. Ik vind onze kinderen hier nog wat te jong voor maar dit lijkt me súper leuk om te doen! Zo brengen we wat magie, gezelligheid en warmte binnen tijdens de donkere maanden. 

-          Dennenappel wensen. Ook leuk als activiteit om te doen met kinderen. Ga naar buiten en zoek ieder je eigen dennenappel. Schrijf op strookjes papier je wensen, doelen, dromen en intenties op. Rol je papiertjes op en stop ze in de dennenappel. Tot en met oud en nieuw heb je hier de tijd voor. Op nieuwjaarsdag maak je een vuur en gooi je dennenappel in het vuur en geef al je wensen, dromen, doelen en intenties mee aan het Universum. 

-          Steek kaarsjes aan (licht in het donker, terugkeer van het licht) maak lekkere hapjes en ga lekker met een dekentje op de bank zitten met elkaar, vertel mooie verhalen of kijk een fijne kerstfilm. 

-          Vuur symboliseert de zon. Ga met elkaar rond een kampvuur zitten of de openhaard of steek wat kaarsen aan en ga met elkaar rond de kaarsen zitten. Reflecteer op het afgelopen jaar, het verleden heeft je tenslotte gebracht waar je nu bent. Zie het nieuwe jaar als nieuwe “grond” waar jij je zaadjes voor het nieuwe jaar kunt planten. 

-          Heksenbollen maken. Neem een glazen bal(kerstbal) en vul deze met groenblijvers, een kaneelstokje, (kaneel staat voor voorspoed en welvaart) een schijfje sinaasappel. ( de sinaasappel symboliseert de zon) en schrijf op een papiertje je wens voor het nieuwe jaar. Doe deze wens ook in de bal en hang deze in de boom. 

-          Dit ritueel vond ik op een andere website (Holistik.nl) maar vond ik te mooi om niet hier ook te delen. En iets wat ik nu elk jaar zal doen. 
Bedank jezelf. Bedank jezelf voor alle stappen die je dit jaar gezet hebt. Eer je moed, je kracht, je doorzettingsvermogen, je liefde, alles wat je hebt ingezet om te komen waar je nu staat. 

Natuurlijk kunnen de edelstenen niet achterblijven bij dit seizoensfeest. 

-          Bergkristal is een steen die je reinigt, zuivert en versterkt.
De steen versterkt het zelfhelend vermogen van je lichaam én versterkt de werking van andere stenen. 

-          Citrien is een steen met een zonnige en verwarmende energie. Ze geeft energie en levensvreugde wat dit een fijne steen maakt wanneer je last hebt van (winter)depressies. 

-          Robijn is een sterk beschermende steen die beschermend kan werken tegen negatieve energie. Robijn zet je in je kracht en maakt je doelbewust. (Fijn bij de bezinning van winter) Deze steen maakt ook vrolijk en enthousiast. 

Kleuren

De kleuren die passen bij midwinter zijn een beetje de kleuren die je nu ook in de natuur ziet. 

-          Groen 

-          Rood 

-          Bruin 

-          Goud 

-          Zilver 

-          Ijsblauw 

Kruiden die passen bij midwinter 

-          Anijs 

-          Sinaasappel 

-          Appel 

-          Kamille 

-          Jeneverbes 

-          Kaneel 

-          Hulst 

-          Maretak 

-          Den 

 

Er zijn nog zoveel andere dingen die je zou kunnen doen om stil te staan bij midwinter. Internet staat er vol mee. Ik heb de activiteiten opgeschreven waar ik het meeste gevoel bij heb. Ga vooral op onderzoek uit en maak jouw eigen tradities. 


Geniet van het midwinterfeest! 


Liefs Debbie 

Lente- equinox

Created with Sketch.

De lente- equinox start elk jaar rond 21 maart.  Op deze dag zijn dag en nacht weer in balans, het is de lente equinox en de dagen zullen na deze dag weer gaan lengen tot 21 september. Dag en nacht zullen dan ook weer even lang zijn en daarna zullen de dagen weer korter worden. 

Waar we tijdens midwinter meer naar binnen keren en rust houden, komen we nu langzaam uit onze “winterslaap” en is het weer tijd om wat te gaan doen.
Buiten beginnen de plantjes weer te groeien, de bloemen te bloeien en kijk eens naar alle jonge diertjes die geboren worden. Dit is een feest van levenskracht, geboorte en van een nieuw begin! 

 

Edelstenen

Ook bij dit lente feest heb ik gekeken welke stenen ik het beste bij de lente vind passen. 

-          Bergkristal brengt balans. 

-          Mosagaat staat voor groei en een nieuw begin.(ook voor groei van planten) 

-          Carneool staat voor vruchtbaarheid. 

-          Amethist staat voor helderheid, spirituele groei en geeft inzicht. 

-          Rozenkwarts staat voor liefde en harmonie. 


Sacred space/ seizoen tafel 

Alle spullen van midwinter worden weer opgeruimd en we brengen de lente in huis!
Dit kun je doen door gebruik te maken van alles wat jou doet denken aan de lente.
Wat is voor jou lente? Welk gevoel geeft dit seizoen jou?
Zo kun je gebruik maken van  beschilderde eieren, bloemen zoals de hyacint, narcis, lavendel, tulp, viooltje, maar ook lammetjes, hazen en kuikentjes. 


Dingen om te doen tijdens de lente equinox:

-          Lente schoonmaak, de lente staat voor een nieuw begin, een frisse start en dan is het heel fijn om je huis weer helemaal te reinigen en schoon te maken.  
 Ben je helemaal klaar? Reinig je huis dan ook energetisch met palo santo of salie. 

-          Ga naar buiten! Maak een wandeling, ga naar het bos of de duinen en wees je bewust van al het nieuwe leven dat zich laat zien, voel de terugkerende warmte van de zon. 

-          Het is de tijd van zaaien. Neem wat zaden en geef elk zaadje een mooie intentie mee. Wat wil jij dit jaar laten groeien? 

-          Eieren schilderen. Eieren staan symbool voor vruchtbaarheid en nieuw leven. Beschilder deze eieren met wensen en symbolen. Wat wil jij kracht mee geven om te laten groeien? 

-            Zet verse bloemen of lente takken op tafel ( en versier deze)om de lente te verwelkomen in je huis. 

-          Versier je huis, je seizoenstafel of altaar in het thema lente. 

-          Wanneer je dit feest met kinderen viert is eieren verstoppen en zoeken natuurlijk ook heel leuk. Dit kun je doen met chocolade eitjes maar er zijn ook plastic eieren waarin je een kleinigheidje kunt stoppen en die verstoppen. Succes gegarandeerd! 

-          Maak je tuin lente proof! Maak de tuinmeubelen schoon, veeg je tuin aan en zet mooie bloemetjes neer. Zo kun je met een kopje thee of koffie, in je nette tuin genieten van de eerste lente zon. 

 

Zo zie je dat er genoeg te bedenken is om de komst van de lente te vieren en je meer verbonden te voelen met de natuur. 
Doe wat voor jou goed voelt en passend is. 

En dan wens ik je alleen nog heel veel plezier met het vieren van de prachtige lente- equinox! 


Liefs Debbie 

Werkt het nou echt? Zo'n steen? 

Created with Sketch.

Werkt dat nou echt, zo'n steen? 

Het is een vraag die mij regelmatig gesteld word en ik heb hier wel een leuk verhaaltje bij. 

Ik kan de energie van stenen vóelen. Echt niet allemaal en zeker niet altijd en heel precies maar vaak wel en zo ook afgelopen week. 

Ik had, of eigenlijk nog steeds wel.. heb best wel een afkeer naar de hematiet. Als kind vond ik 'm prachtig. Net zilver! Nu vind ik de steen maar koud en kil. 
Mijn moeder zweert erbij en laadde een berg hematiet op ons karretje tijdens ons uitstapje naar de groothandel afgelopen week. 
De energieën vliegen je om de oren in een groothandel en zijn best heftig als je hooggevoelig bent en zo hield ze even 2 hematiet stenen in haar handen en voelde zich naar eigen zeggen daarna beter. "De hoofdpijn was weg" 
Ik pak uit nieuwsgierigheid toch even die stenen van het karretje en voel hoe warm ze zijn en toch getriggerd neem ik er ook 1 voor mijzelf mee. 

Op dit moment ben ik veel bezig met schaduwwerk en dit maakt veel los in lijf, hoofd en hart. Dus op een avond hield ik de hematietsteen een tijdje in mijn handen en op een gegeven moment voel ik hoeveel spanning er los komt en hoeveel rustiger ik me erna weer voel! 

Ik ben om.. ik ga op zoek naar hematiet voor in de webwinkel. Hematiet is een knaller op ontladen..! 
 Ookal vind ik de steen koud en kil, ik ben wel een beetje meer van hem gaan houden.😉
 
Ik kan niet vertellen dat stenen al je problemen oplossen of genezen. Bij serieuze problemen adviseer ik altijd een dokter. Stenen hebben een trilling. En dat die trilling ondersteunend kan zijn aan jou, dat geloof ik zeker! En voel, ervaar of geloof jij dat niet, en heb jij stenen in huis alleen maar omdat je ze mooi vindt? Is dat net zo prima! 

Want het zijn schatten van de aarde.

Liefs Debbie