Blogs

Stenen ontladen en opladen

Created with Sketch.

Edelstenen ontladen, opladen en reinigen, hoe zit dat nou? 

Op FB zien wij vaak de vraag voorbijkomen over het ontladen en opladen van je edelstenen. Zo zou je je stenen kunnen opladen in zonlicht of maanlicht, ontladen onder stromend water of je stenen op hematiet steentjes leggen en vervolgens je stenen op bergkristal steentjes leggen om weer op te laden en dat minstens 24 uur. 

Wat wij denken? Edelstenen hoef je niet op te laden. Het is tenslotte geen duracell batterijtje. De stenen zijn miljoenen jaren oud en hebben allemaal een eigen trilling. Al die jaren al. Die verandert NOOIT. Niet door water, niet door zonlicht of maanlicht en ook niet wanneer je een steen 24 uur op bergkristal of hematiet legt en ook niet door de mens.
 
Heb je toch het gevoel dat je je stenen wilt reinigen? Dat kan zeker! Een steen heeft namelijk een energieveld om zich heen, net als wij mensen. En dáár kan energie aan blijven kleven die je als niet prettig kunt ervaren. Zo lopen wij wel eens op edelsteenbeurzen en voelen de stenen ‘stoffig’ dit is dan een bepaalde energie die aan de stenen kleeft en die kun je uiteraard wel reinigen. Gebruik daar dan een fijne wierook, witte salie of palo santo voor. Wij gebruiken meestal palo santo, dus inderdaad, wij reinigen zeker onze stenen!
Maar ontladen en opladen is dus niet nodig. En een uitspraak waar wij het helemaal mee eens zijn, heb vertrouwen in de energie van je stenen! 

De Gouden Driehoek

Created with Sketch.

De Gouden driehoek. Je hebt er vast wel eens van gehoord maar wat is het nou eigenlijk? Edelstenen hebben een eigen energie. Stenen kunnen elkaar versterken maar ook tegenwerken.
De Gouden driehoek is een combinatie van 3 stenen, bergkristal, rozenkwarts en amethist.
De combinatie van deze 3 stenen is een heel prettige combinatie doordat ze hun energie verbinden en elkaar versterken. 
De energie van de Gouden driehoek zuivert de energie in de ruimte. Ze brengen balans, liefde, rust, inzicht en harmonie écht een gouden combinatie dus!
 
 Je kunt de Gouden driehoek op meerdere manieren gebruiken. Je kunt de stenen in je woonkamer leggen maar ook op de slaapkamer en kinderkamer zijn deze stenen heel fijn. Amethist zorgt namelijk ook voor een goede nachtrust.
Wanneer je de Gouden driehoek in je woonkamer wilt leggen kies dan voor  grotere stenen want, hoe groter de stenen zijn, hoe groter hun energie veld is. 

Dan kun je de stenen ook gewoon bij je dragen. Aan een ketting, of in je zak bijvoorbeeld.
De Gouden driehoek zal je dan gedurende de dag ondersteunen in balans, harmonie en zal inzicht geven. 

De Gouden driehoek kun je ook gebruiken in edelsteenwater. Wil je meer weten over edelsteenwater? Kijk dan even bij de blog die we over edelsteenwater hebben geschreven. 

Edelsteen water

Created with Sketch.

Edelsteen water. Wat is het, en hoe werkt het? 

Water kan informatie opslaan. Er zijn experimenten op internet te vinden waarbij ze bijvoorbeeld in een heel koude omgeving foto’s maken van ijskristallen waarvan het water is blootgesteld aan verschillende omstandigheden, zoals geluid, muziek en spraak, en beelden. Door de foto’s werd ontdekt dat deze omstandigheden echt invloed hadden op het water. 

Bij edelsteenwater werkt het eigenlijk precies zo.
Wanneer je een edelsteen in water legt, komen de energie én de sporenelementen uit de steen in het water terecht. Door het edelsteenwater te drinken kan dit een helende werking hebben op je lichaam. 

Maar, let goed op! Edelsteen water is niet iets wat je zomaar kunt maken of gebruiken. Bedenk goed welke stenen je wilt gebruiken en let op de combinaties die je maakt. Je kunt best edelstenen mixen maar zorg dat je weet welke stenen bij elkaar passen. Weet je dit niet? Kies dan liever voor één steen.
Veel edelstenen zijn giftig en absoluut niet te gebruiken om edelsteenwater mee te maken op een directe manier. Gelukkig zijn er meerdere manieren om edelsteen water te maken. 


De directe manier: 

Op de directe manier leg je de stenen in een kan (het liefst van glas) met water waar je gedurende de dag een glas van drinkt. Door er steeds weer vers water bij te doen maak je weer gebruik van het kopiërend vermogen van het water. Kies hierbij liever voor getrommelde stenen zodat er geen splinters in je water terecht komen en zorg dat de stenen schoon zijn. 


Dan heb je nog de in-directe manier: 

Wanneer je niet weet of een steen giftige stoffen bevat maar je er toch graag edelsteenwater mee wil maken, dan is dit een goede manier.
Ook hier maak je gebruik van een kan van glas die je vult met water. Zet de kan dan in een glazen schaal en leg tegen de kan de edelstenen die je wilt gebruiken. Ook op deze manier slaat het water de informatie op van de edelstenen en is je water veilig om te drinken. Start met een glaasje per dag en voel in de dagen of het water iets met je doet. 


Edelsteenwater gebruik je ter ondersteuning, en vervangen nooit een arts. 

De zomerzonnewende

Created with Sketch.

 

Rond 21 Juni vind de zomerzonnewende plaats. Ook wel midzomer en Litha genoemd.
Dag en nacht zijn even lang, de zonkracht is op zijn sterkst en hoogst en hierna zullen de dagen elke dag weer een beetje korter worden tot midwinter rond 21 december. 


De zomerzonnewende is een feest waar we de zonkracht vieren, er is veel energie en de natuur is in volle groei. Een seizoensfeest van overvloed, vuur, voorspoed, positiviteit en groei. 

Elk seizoen geeft een nieuwe mogelijkheid tot groei. Om dingen voor jezelf uit te werken bijvoorbeeld. In de zomer is de natuur op een hoogtepunt en je mag nu even stilstaan bij de successen die je hebt behaald de afgelopen tijd. Je mag daarvan genieten en er dankbaar voor zijn.
Er blijft natuurlijk ook ruimte voor groei. Heb je nog doelen die je graag zou willen behalen dit jaar? Wat wil je nog doen? 


Edelstenen
Er zijn verschillende edelstenen die passen bij de zomerzonnewende. Deze stenen dragen de energie van de zon in zich of de energie van dit seizoen. 
- Tijgeroog
- Granaat
- Gele toermalijn
- Carneool
- Heldere kwarts
- Citrien
- Kattenoog
- Zonnesteen 


Kleuren
De kleuren die passen bij dit seizoensfeest zijn de kleuren die je doen denken aan de zon en aan de zomer.
- Geel
- Oranje
- Goud 


 Sacred Space/ Seizoentafel
 
Sinds kort zijn wij ook begonnen met een seizoentafel voor de kinderen. Op deze manier maken wij de jongens op een speelse wijze bewust van de veranderingen van de natuur. 
Ze mogen met de spulletjes spelen, ze mogen het aanpassen en gevonden “schatten” mogen ze toevoegen. Zo wordt het heel eigen. 
Op deze ‘tafel’ (bij ons een hoek van de vensterbank) staan allerlei spulletjes die te maken hebben met het seizoen. Nu dus de zomer. Je kunt hier alles voor bedenken wat jíj en of de kinderen bij dit seizoen vinden passen.
Het antroposofische merk Grimms heeft heel leuk speelgoed van hout en een jaarring waar je ook stekers voor kunt kopen in alle seizoenen. Dit is een leuk item voor de seizoentafel!
Denk bijvoorbeeld ook aan bloemen, (zonnebloemen en lavendel zijn onze favoriet in de zomer), edelstenen, vilt poppetjes, een kaart in het thema van de zomer, diertjes, schelpen, strand, zon, en er zijn ook prachtige zijde doeken in allerlei kleuren die je kunt matchen bij het seizoen.
Maak er vooral jullie eigen fijne plekje van! 

Ik (Debbie) heb in onze woonkamer ook een eigen stukje Sacred Space. Een plank in onze kast waar mijn mooiste boeken, stenen en herinneringen staan. 
Per seizoen pas ik hier iets aan wat past bij het feest of seizoen. 
We zetten mooie zonnebloemen op tafel en soms maak ik nog een mooie schaal met kaarsen, strandzand en schelpen. Zo kun je ook zonder kinderen de zomer in huis halen.


Wat kun je doen om de zomerzonnewende te vieren? 

Er is veel wat je zou kunnen doen om de zomerzonnewende te vieren en de zon te eren. Hieronder staat wat inspiratie wat je zou kunnen doen. Kijk en kies vooral wat je zelf leuk vindt en pas dingen aan als dit beter voor je voelt. 

-          Vuur is het sterkste element tijdens de zomerzonnewende. Maak dus lekker een kampvuur! Wanneer het weer buiten tegenvalt kun je altijd een aantal kaarsjes branden om de zon te eren. 

-          Ga naar buiten! Naar het bos, naar het strand, ga picknicken. Geniet van de natuur en de zon. Voel de zon op je huid en voel wat het met je doet en de energie die je ervan krijgt. 

-          Kruidenwis maken 

-          Wij bakken vaak pannenkoeken tijdens de zomerzonnewende! Een pannenkoek heeft de vorm van de zon ;) leuk voor de kinderen. 

-          Dit is een idee dat we hebben overgenomen van Lunadea. Op het strand een wens schrijven in het zand en laten meevoeren door de zee. 

-          Versier je huis, je Sacred Space, je altaar, je seizoentafel met alles dat met de zon te maken heeft. 

-          Vul je huis met zonnebloemen en lavendel.

Wat je ook gaat doen vandaag, we hopen dat je vooral plezier hebt, kunt genieten en de warmte van de zon kunt voelen. 


Veel liefs Joost en Debbie